Osa 2: Mitä tarvitset menestyäksesi yrittäjänä?

Kaksiosaisessa blogissani: ”Mitä tarvitset menestyäksesi yrittäjänä” käsittelen asioita, joita olisin kaivannut tai halunnut tietää jo etukäteen ennen aloittamistani yrittäjänä. Kyseessä ovat siis omat oivallukseni, joista toivon olevan hyötyä etenkin yrityspolullaan alussa oleville yrittäjille. Ensimmäisen osan aiheet ovat akuuteimpia heti tai ennen yrityksen perustamista. Blogin ensimmäisen osan voit lukea painamalla tästä.

Blogin toiseen osioon olen koonnut mielestäni kolme tärkeintä tekijää, joilla yrityksen kasvu on taattua ja yrityksen voi saattaa menestykseen. Kyseessä ovat toki vain omat havaintoni sekä kokemukseni. Ihmiset arvottavat asioita eri tavoilla, mutta toivon näistä olevan hyötyä yrittäjille, jotka haluavat saavuttaa unelmansa nopeammin.

4. Ideoi, testaa ja epäonnistu

Sähäkän startin varmistamiseksi yrityksellä on hyvä olla useampi eri vaihtoehto, jolla yrityksen kasvua haetaan. Näitä voivat olla esimerkiksi Some- markkinointi, ulkoisen avun käyttäminen, suorat puhelinsoitot, sähköpostikampanjat, tapahtumiin osallistumiset, flyereiden jako sekä ylipäätään lähestymistavat, joilla uusia asiakkaita pyritään kohtaamaan. Koen, että jokainen lähestymistapa on hyvä, mutta tehtävänäsi on löytää sinulle paras ratkaisu. Mistä lähestymistavasta sinä tykkäät eniten, ja mitä kautta yrityksesi saa eniten tulosta aikaan? Ei ole häpeää epäonnistua, joten tärkeintä on ideoida sekä testata uusia vaihtoehtoja, uusia myyntimateriaaleja sekä uusia yhteistyökumppaneita.

Usean vuoden aikana olen kokeillut lähes jokaista mahdollista tapaa lähestyä uusia asiakkaita tai etsiä itselleni tukevaa verkostoa yrittäjäpiiristä. Olen huomannut, että puhelinsoitot ovat kaikista tehokkain ja nopein tapa tavoittaa uusia asiakkaita omalla alallani. Samoin uskoisin, että etenkin B2C- kaupassa tehokkaimpia tapoja ovat Somemarkkinointi sekä kampanjat, joissa jalkaudutaan asiakastasolle.

Ideointi, testaus sekä epäonnistuminen pätee myös kaikessa muussakin yritystoiminnassa kuin pelkästään asiakkaiden lähestymisessä. On tärkeää ideoida uusia tuotteita, palveluita, toimintatapoja, ulkoistuksia sekä tapahtumia. Luonnollisesti kaikki uudet ideat eivät kanna hedelmää, ja epäonnistumisia tulee matkan varrella. Kuitenkin ne ideat, jotka kantavat hedelmää, tulevat olemaan osa yrityksesi menestystarinaa. Ilman ideointia ja uudistumista yritys loppujen lopuksi kuihtuu pois. Epäonnistumisella ei ole merkitystä, sillä jokainen tapahtuma on oppia kohti seuraavia askeleita. Ota oppi omaksesi, ja onnistu seuraavalla kertaa.

5. Rakenna ympärillesi hyvä tiimi

Uskon, että vain hyvin harva tekijä voi menestyä itsekseen. Menestyvä yritys kaipaa moniosaamista, joita vain hyvin harva yksilö voi itsekseen osata. Hyvä tiimi on sellainen, jossa ideoidaan ja toteutetaan paljon. Hanki itsellesi hyviä tyyppejä. Sellaisia tyyppejä, joilla on samat linjat ja uskomukset kuin sinulla. Sinun ei tarvitse, eikä välttämättä kannatakaan palkata heti työntekijöitä itsellesi, vaan voit käyttää sidosryhmiä apunasi. Esimerkiksi kirjanpitäjä, konsultti, myynti- ja markkinointitoimisto, rekrytointi jne. kannattaa mieluummin ulkoistaa, kuin alkaa joko itse toteuttamaan tai palkata tähän työntekijöitä. Tosin, jos olet ammattitaitoinen joissakin näissä, niin ulkoistusta ei kannata tehdä. Tarkoituksena on, että pystyt itse keskittymään ydinosaamiseesi ja muut hoitavat yrityksesi taustaprosessit.

Etenkin pienessä yrityksessä on tärkeää olla vähintään kaksi roolia: ideoija sekä toteuttaja. Ideoija kykenee näkemään tulevaisuuteen, näkee yrityksen toiminnan laaja-alaisesti sekä hoitaa taustalla yrityksen näkyvyyttä, arjen pyörittämistä sekä keksii jatkuvasti uusia ideoita, joilla yrityksen arkea voidaan helpottaa tai toimintaa voidaan tehostaa. Toteuttajan tehtävänä on arvioida ideoita, hylätä mahdottomat ajatukset, testata sekä rutinoittaa toimivat ideat. Toteuttaja hoitaa tehtäviään maanisesti sekä tehokkaasti. Näiden kahden roolin yhteinen toiminta tuottaa tulosta, auttaa valmistautumaan tulevaan sekä ylipäätään pitää yritystä pinnalla. On tärkeää, että nämä kaksi roolia tukevat toinen toistaan. Hyvä tiimi rakentaa työpaikalle tekemisen kulttuuria, johon voit tutustua klikkaamalla tästä.

6. Kokemuksesi kasvettua muokkaa tuotettasi enemmän asiakastarpeita vastaavaksi

Kuten jo blogin ensimmäisessä vaiheessa totesin, on tärkein tehtäväsi aloittaa myynti hetimmiten yrityksen perustamisesta alkaen tai jopa ennen yrityksen perustamista. Tuotteelle kuin tuotteelle on kysyntää, kunhan vain kohderyhmä on määritelty tarpeeksi hyvin. Asiakaskokemustesi sekä jokaisen myyntitapahtuman jälkeen olet oppinut uusia asioita. Varmasti tuotteesi kaipaa hiontaa, mutta voit hioa sitä matkan varrella. Lisäksi voit keksiä kokonaan uusia tuotteita kerätyn asiakaspalautteen avulla. Tärkeintä on aloittaa tekeminen ja kasvattaa asiakastyytyväisyyttä matkan varrella.

Ennen oman yritykseni perustamista kävin lukuisissa eri sparreissa ja vastaavissa mentoritapahtumissa, ja lopulta suunnittelinkin omaa tuotettani noin kolme vuotta. Ajattelin, että tuotteeni on täydellinen ja jokainen haluaa sitä. Kuitenkin heti tuottaessani palveluitani oikeille asiakkaille huomasin tuotteessani puutteita, joita halusin seuraavaan projektiin korjata. Samoin olen kehittänyt uusia tuotteita, kuten myymäläkyselyn sekä puhelinhaastattelun, koska tällaisille palveluille on aitoa kysyntää. Kaikki tämä noin kahdessa vuodessa, kun ennen yritystä käytin noin kolme vuotta vain yhden tuotteen hiomiseen, joka sekin vaati paljon kehittämistä heti yritystoiminnan alettua.

Lopuksi

Tässä blogiosiossa mainitun kolmen tekijän avulla pystyt rakentamaan yritystäsi vakaalle pohjalle, jotta yritys pystyy kasvamaan terveellä pohjalla. Samalla hyvän tiimin ansiosta pystyt luomaan parempaa tekemisen kulttuuria ja pystyt ideoimaan uusia yrityksiä auttavia ideoita. Asiakastyytyväisyys on tärkeää halutessasi sitouttaa asiakkaitasi tai pitääksesi yrityksesi imagon hyvänä, mutta alkuun tärkeintä on aloittaa tekeminen. Oppi tulee tekemisen myötä, ja pystyt kehittämään tuotettasi tai palveluasi aidon asiakaskokemuksen pohjalta kohti täydellistä tuotetta.

 

Sinulle hyödyllisiä linkkejä:

 

Lue lisää Rewindin palveluista tästä.

Lue Rewindin muut blogikirjoitukset tästä.

Lue Rewindin tämän blogiosion ensimmäinen osa tästä.